Word vriend van Danspiratie

Ben jij ook blij met Danspiratie?
Heb je het gevoel dat het digitale netwerk jou verder helpt? 
Heb je al geprofiteerd van speciale acties en kortingen? 
Word dan vriend van Danspiratie! 

Je kunt jouw donatie overmaken naar
Studio Swing NL19 RABO  0118 2329 16. (Danspiratie is een dochteronderneming) 
Vermeld bij de overschrijving 'Vrienden van Danspiratie' zodat wij de donaties kunnen traceren in de boekhouding en juist kunnen besteden. 

Happiness
Dagelijks wisselen we met meer dan 2200 collega dansdocenten digitaal kennis uit. Er zijn veel nieuwe initiatieven en connecties ontstaan en we leren elkaar steeds beter kennen. Uiteindelijk zijn ook wij dansdocenten op zoek naar zelfontplooiing, erkenning, contact met elkaar en fijn danswerk. En daarom ben ik met Danspiratie gestart, het maakt me blij! Ik ben een concept ontwikkelaar, een vernieuwer, een veranderaar, een verbindende schakel. Ik voel in alles dat ook 'de danswereld' een betere wereld wordt omdat wij al meer delen en verbinden. Steeds vaker merk ik dat er onhandige werkmethodes worden gehanteerd en dat er (ongeschreven) regels en wetten zijn die ons als beroepsgroep niet meer dienen. Ze zijn aan vervanging toe. Ik ben op zoek naar nieuwe regels waardoor we wel durven delen, elkaar om advies durven te vragen, aan iets nieuws durven te beginnen en gaandeweg vallen en opstaan. Ik wil dat ook wij onze dansdromen kunnen realiseren en dat dat sneller gaat doordat we onze dromen met elkaar durven delen en deze dromen samen gaan uitwerken. Dit vooruitzicht stemt mij elke dag weer zo blij, dat ik er alles voor doe om dit te realiseren. 

Naast de besloten Facebook groep ontwikkel ik het concept Danspiratie door:

 • De website en informatieve blogartikelen
 • Danspiratie Marktplaats waar 'tout professioneel dansend Nederland' tweede hands dansdingen kan verkopen
 • Het Danspiratie Festival en diverse workshops en inspiratiedagen voor dansdocenten
 • Opties voor kortingen of zelfs gratis dansgerelateerde diensten en producten
 • Partners in het KRACHTnetwerk die bereikbaar zijn voor advies
 • Het danseducatie klankbord om even te sparren over een idee 
 • Een landelijke danseducatie agenda
 • Een handige online omgeving om lesstof en dergelijken te delen

Vrienden van Danspiratie

Als je de initiatieven van Danspiratie waardeert, zou ik je graag willen uitnodigen om vriend van Danspiratie te worden. Dit is een nieuw model: 'waardebepaling achteraf'. Het wordt al door verschillende instanties en bedrijven gebruikt. Door dit model in te zetten, geef ik jou de verantwoordelijkheid om eens na te denken over wat Danspiratie voor jou betekent en wat het je al heeft opgeleverd. Maar het geeft ook mij de verantwoordelijkheid om met jou in contact te blijven. Zijn er dingen die jij graag (anders) zou willen? Zit er een bepaalde potentie in Danspiratie die jij met mij wil delen? Ik hoor het graag van je.

Omdat de waarde van Danspiratie voor iedereen anders aan zal voelen, kun je daar zelf een inschatting van maken. Je kunt dan bijvoorbeeld uitgaan van wat Danspiratie je op heeft geleverd (nieuwe collega's, muziek, kostuums, lesstof, kennis, kortingen, inzichten, inspiratie, tijd, geld, groei) of wat het jou heeft bespaard (voorbereidingstijd, geld, energie). Deze waarde kun je jaarlijks uitdrukken in een donatie. De donaties zal ik inzetten om alle bovengenoemde initiatieven door te ontwikkelen. 

Maar hoe dan? 

Er is gebleken dat men het lastig vindt om een 'goed bedrag' te bepalen voor de diensten die geleverd zijn. Je kunt hier rekening mee houden: 

 • Vergelijk wat Danspiratie je oplevert met de waarde van andere 'diensten' die net zo lang duren
 • Een workshop beenwarmers breien of bloemschikken kost al snel €50
 • Een symposium of conferentie kost al snel €100
 • Een goede adviseur kost al snel €150 per uur
 • Stel dat geld geen beperking zou zijn, wat zou je het dan waard vinden? En wat is dan passend voor jouw situatie? 
 • Stel jezelf eens voor hoeveel tijd het mij heeft gekost om het platform zo op te zetten, om contact te leggen met alle partners en workshopleiders, de website te bouwen en alle ideeën te concretiseren en het gedachtegoed te verspreiden? 
 • De meeste mensen geven bij waardebepaling achteraf tussen €50 en €150. Meer of minder komt ook voor. 
 • Mensen geven soms een kleiner bedrag, maar storten dan later nog iets bij omdat ze dan pas effecten gaan merken. 

Geld of bloemen?

Geld is belangrijk, geld is energie. Als je me een bos bloemen stuurt ben ik ook heel blij, maar die staan maar een week en daarna moet ik alle vazen nog afwassen. En met bloemen creëer ik geen tijd om na te denken, te onderhandelen of aan de projecten te werken. Mocht jouw budget niet groter zijn dan een bos bloemen, dan maak je mij het meest blij als je dit bedrag overmaakt. Alle beetjes helpen. 

Administratief

Fijn dat je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van Danspiratie. Je kunt jouw donatie overmaken naar Studio Swing (Danspiratie is een handelsnaam en heeft geen apart rekeningnummer) NL19 RABO  0118 2329 16. Vermeld bij de overschrijving duidelijk: 'Vrienden van Danspiratie' zodat wij de donaties kunnen traceren in de boekhouding. Mocht jij als zelfstandig dansdocent, dansschool, dansgezelschap of instelling de gift zakelijk willen aftrekken, dan kan dat. Vermeld dan bij de overschrijving ook jouw mailadres zodat de administratie jouw donatie per mail kan bevestigen met een kwitantie voor de boekhouding. 

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken over wat Danspiratie voor jou betekent en wat het zou kunnen betekenen in de toekomst. 

Liefs Lenneke Gentle 

0
0
0
s2smodern