Wat is kwaliteit bieden? (saai maar een mustread)

Ok, ik weet dat de titel je niet echt aan zal spreken, maar lees even 12 minuten door. Ik garandeer je dat je er blij van wordt!

In welke schoenen jij ook staat: jij wilt het beste voor jouw leerlingen. EN lekker doen met dans wat jij graag wil, waar jouw talent ligt! Er wordt zo veel moois en leuks aangeboden in dansland; supertof!  

Samen met collega dansdocenten en partners uit het KRACHTnetwerk ben ik in overleg over de kwaliteit van dans in Nederland. (Niet wegklikken! Even doorlezen!)  Kwaliteit is volgens mij: vanuit jouw eigen expertise danslessen en andere dansactiviteiten aanbieden voor de doelgroepen waar jij graag mee werkt. En dan natuurlijk doorgroeien in je vak. Ben je het tot zo ver met me eens? Daarom is Danspiratie er voor ALLE dansdocenten in Nederland:

auto-didacten

verenigingsleiders

MBO en HBO gediplomeerde docenten

dansstudenten

die actief zijn met amateurs en/of professionals (in opleiding)

Wat verbind ons? 

Onze passie voor dans, lesgeven en werken met kinderen en volwassenen in deze maatschappij. 

Waarin zijn we verschillend? 

Onze achtergrond, kennis en ervaring verschillen. Het is NIET nodig om dit op één lijn te brengen, dat is eenvoudigweg onmogelijk en niet wenselijk. Wat ik wel wens, is dat we elkaar accepteren voor wie we zijn en wat we doen. WE ZIJN COLLEGA"S! 

Ja, dus?!?

Daar gaan we: waar ik me komend jaar met onze partners voor in wil gaan zetten, is om alle dansdocenten bij elkaar te brengen om een nieuwe basis te ontwikkelen en om JOUW PERSOONLIJKE WENSEN omtrent groei in kaart te brengen. (nog 5 minuutjes!!!!) We willen graag dat er overal waar dans aangeboden wordt vanuit een basisveiligheid gewerkt wordt waar wij dansdocenten en onze leerlingen baad bij hebben. En dat jij kunt groeien in je professionaliteit. 

> Samen met jou werken we toe naar een dansvloer waar alle docenten over recente basiskennis beschikken over EHBO, anatomie, bewegingsleer en pedagogiek. Hier willen we samen naartoe groeien, zodat dansleerlingen fysiek en emotioneel veilig kunnen zijn en kunnen groeien. Met andere woorden: zorg dragen voor het lijf en de ziel van jouw dansleerlingen vraagt kennis en ontwikkeling van ons als dansdocenten. 

> Samen met jou creëren we mogelijkheden om op 25 plaatsen in Nederland bovenstaande cursussen aan te bieden. Daarna gaan we ook cursussen aanbieden om te kunnen groeien als mens, collega, danser, dansmaker, dansdocent en danserpreneur (ondernemer). 

Alle cursussen worden op MBO en HBO niveau aangeboden zodat ieder op eigen werk- en denkniveau kan instappen. 

Welke wens leeft er in jou om jezelf in te ontwikkelen? (de laatste 2 minuten gaan nu in)

> Samen met jou werken we toe naar een dansvloer waar ook de randvoorwaarden juridisch en administratief op orde zijn zodat dansschoolhouders, dansdocenten en dansleerlingen de richtlijnen begrijpen en ook naleven. Dan hebben we het over heldere algemene voorwaarden, een menselijke klachtenregeling en de juiste informatie op brieven en facturen. 

> Samen met jou werken we toe naar fijne voorzieningen. 

De mogelijkheid om je voor een klein bedrag te verzekeren: Wettelijke Aansprakelijkheid, en rechtsbijstand.

De mogelijkheid om ons in het Danspiratie Broodfonds voor arbeidsongeschiktheid in te dekken voor slechts €100 per maand.

De mogelijkheid voor korting op de BUMA regelingen.

De mogelijkheid om voor jou en jouw leerlingen een goede fysiotherapeut in de buurt te hebben die je meteen zelf kunt bellen EN die contracten heeft met alle verzekeraars. 

In overleg met onze partners krijgen wij als community dus de mogelijkheid om onze professionele identiteit te versterken en de randvoorwaarden van onze praktijk goed op orde te maken. Merk je bij jezelf dat je denkt dat dit niet kan? Zet dan even jouw groeimindset aan om jezelf de kans te geven om aan al dit nieuws te kunnen wennen. 

Graag wil ik jou als collega nog een aanbod doen om jouw leerlingen iets leuks te bieden en om wat extra geld te kunnen verdienen: 

Dansthee!

Dansthee brengt energie, kracht en balans. Iets wat elke danser op elk niveau nodig heeft. De thee heb ik samengesteld met een echte theesommelier en bestaat uit een mix van losse zwarte thee en een kruidenmelange. Door de hoge kwaliteit van de thee, kun je het in een theefilter doen en drie keer opschenken. De smaak blijft heerlijk. Volwassenen en kinderen in mijn omgeving drinken het graag. Nu is er voor jou de kans om de Dansthee exclusief bij Danspiratie in te kopen en het door te verkopen aan jouw leerlingen. Bijvoorbeeld voor verjaardagen, sint of kerst. De thee is nergens anders verkrijgbaar en is beschikbaar voor zelfstandig dansdocenten met een KVK registratie, voor dansscholen en voor danswinkels. Dan kunnen we een zogenaamd business to business model aanhouden waardoor het belastingtechnisch prettig is. 

Waarom doe je dit? Waarom zou ik het doen? 

Omdat het leuk is.

Omdat de thee lekker is

Omdat je jouw leerlingen echt iets exclusiefs kunt bieden wat ook nog met dans te maken heeft.

Omdat het gezond is om thee te drinken, beter dan frisdrank. 

Omdat ik jouw als dansdocent iets meer geld gun zodat je je kunt verzekeren en bijscholen. 

Omdat ik me echt energieker voel na het drinken van de thee en omdat ik benieuwd ben wat jij voelt. 

Blijf op de hoogte: schrijf je in!

Klik HIER om je in te schrijven voor de Danspiratie Nieuwsbrief. Zo kan ik jou op de hoogte stellen van de vorderingen die we maken en over wanneer je je in kunt schrijven voor cursussen, waar de formats voor de papierwinkel te koop zijn, waar je je kunt verzekeren en wanneer de Dansthee beschikbaar is. 

Doe het samen ~ Regel het voor jezelf

Om te kunnen onderhandelen met verzekeraars en andere instanties is het nodig dat we met VEEL dansdocenten zijn die deze diensten af willen nemen. Met 100 collega's komen we ergens, maar met 1000, 2500 of meer gaan er echt deuren verder open. Fijn als je deze blog door wilt mailen naar collega's, studenten, verenigingen, kaderopleidingen, dansvakopleidingen om ze erop te attenderen dat deze mogelijkheden er zijn. 

Dank je wel dat je tot het einde hebt doorgelezen! 

Groeten, Lenneke Gentle

 

0
0
0
s2smodern